DSC_0118_red

Piskesmæld og nakkesmerter

Jeg er meget optaget af hhv. Placeboeffekten og Noceboeffekten. 
Placeboeffekten, som forventningen om at få det bedre, mens noceboeffekten er forventningen om at sygdom og smerter er kommet for at blive.
Det er jeg, fordi jeg i 2009 var med i et trafikuheld, der førte til et kronisk invaliderende piskesmæld og hjernetraume. 
Jeg var lige færdiguddannet pædagog og skulle ud i felten og arbejde et par år, inden jeg skulle læse videre til kandidat og senere var målet at skrive en ph.d. 
Hele mit liv tog en voldsom drejning. Jeg havde mange smerter, meget hovedpine, var konstant træt, lys- og lydfølsom, dårlig balance, fordøjelse og samtidig var min hukommelse, mit overblik og min koncentration påvirket. Pludselig kunne jeg intet og drømmen om kandidat og ph.d. var slukket. Lægerne sagde, at min tilstand nu måtte regnes for kronisk. Der var ikke rigtig mere at gøre. Jeg mistede 2/3 erhvervsevne og kom på førtidspension.
Jeg fik en del behandlinger hos en kiropraktor med speciale i piskesmæld samt fysiurgisk massage. Det hjalp intet -tværtimod. 

Alligevel fik jeg det bedre over år. Hvorfor? Fordi jeg havde en stærk tro på, at jeg kunne få det bedre. Jeg ville simpelthen. Jeg begyndte at få behandlinger med kranio sakral terapi, mange i starten og så til sidst færre og færre. Jeg oplevede bedring for første gang nogensinde. Jeg besluttede mig for, at hvis nogle dele af min hjerne havde taget skade, så måtte jeg træne nogle andre op. Således begyndte jeg at lære et nyt sprog og jeg meldte mig til Gospel kor. 
I 2014 begyndte jeg på uddannelsen som kranio sakral terapeut. Jeg havde nu 12 timers erhvervsevne, så mit mål var at skaffe mig selv et fleksjob. Jeg åbnede min klinik i 2016 og har efterfølgende uddannet mig videre. Blandt andet er jeg nu efteruddannet i piskesmæld og nakkesmerter. I dag er jeg stort set symptomfri. At arbejde, selvom det kun er 12 timer om ugen, er med til at gøre mit liv meningsfyldt. Det i sig selv er også helbredende.  

HVIS JEG KAN, KAN DU OGSÅ! <3