Har du barn/baby med øreproblemer eller forstoppelse?

 Øreproblemer eller forstoppelse?

En uhensigtsmæssig reaktion på mælkeprodukterne giver ofte følgende symptomer:

– irritations- og betændelsestilstande herunder øreproblemer
– Fordøjelsebesvær herunder forstoppelse
– Væskeophobning
– Muskel- og ledsmerter
– Depression
– Rastløshed, forvirring

Speciallæge i øre, næse- og halssygdomme Per Bennicke og Ernæringsterapeut Marianne Fjordgård har skrevet en bog om børn og øreproblemer.

Her beskriver de to eksperter, hvordan det at fjerne komælk fra kosten ofte har givet hurtige resultater på børn, der lider af gentagne mellemørebetændelser. Hele 86 % af de børn, der indgik i studiet, opnåede en signifikant reduktion ved at udelukke mælk og mælkeprodukter fra kosten. Når de udeladte fødevarer igen blev introduceret fik 94% igen mellemørebetændelse.

I et studie af fødevarereaktioner viste resultatet at 38 % af børnene reagerede på  mælk mens 33 % reagerede på hvede. 25 % reagerede på æg. 20% på peanuts og 17 % på soja.

Gentagne betændelsestilstande nedsætter immunforsvarets evne til at bekæmpe uønskede bakterier, der giver infektion. For at undgå at immunforsvaret nedsættes kan du med fordel anvende mælkesyrebakterier til din baby, dit barn eller dig selv. 

Jeg anbefaler Bio-Gaia til de helt små og Udo’s Choice til børn og voksne. 

Du kan erstatte komælksprodukter med plantemælk – der findes ris-, soja-, havre- og mandeldrik. Yderligere kan du erstatte ko-ost med ost fra får eller ged. Endelig findes der en “smør” fra “Naturli'”, der hedder “Smørbar”. Den smager fantastisk og tæt på smørsmagen. Ydermere kan du bruge soja- eller risfløde i din mad. Jeg bruger selv mest kokosmælk. 

Behandling med Kranio Sakral Terapi kan hjælpe idet behandlingen hjælper med at optimere immunforsvaret  samt øger fraløbet gennem det eustachiske rør vha. lymfe drænage. Der behandles på kranieknogler