Kranio Sakral Terapi

Det Kranio Sakrale system

Kranio Sakral Terapi

Består bla. af kraniets knogler, ansigtsknoglerne, alle ryghvirvlerne i rygsøjlen, korsben og haleben og centralnervesystemet.

Nervesystemet melder hele tiden tilbage til kroppen, for at fortælle os, om alting fungerer optimalt. Det være sig skelettet, organer, muskler, led, membraner, bindevæv osv. – altså søger nervesystemet hele tiden at bringe kroppen i perfekt balance (homeostase).

For at kroppen skal fungere optimalt må den indimellem hjælpes lidt.

Kranio Sakral Terapi hjælper, støtter og optimerer nervesystemet bla. i form af at:

  • sikre optimering af blodcirkulation til og fra nervesystemet
  • sikre rigeligt flow i cerebrospinalvæsken, som er kroppens næring til hjernen.
  • sikre de enkelte kranieknogler fri bevægelighed
  • afspænde bindevævsmembraner
  • sikre optimal funktion af nakke, rygsøjlen og bækkenet

Dermed arbejdes der med det hele menneske. Med det blide tryk undgår behandlingen at aktivere kroppens forsvar. Det betyder, at dit nervesystem bringes tilbage i balance og at kroppen inviteres til at gå med i reguleringer og afspændinger.

De fleste mennesker har forskellige steder i kroppen, hvor eksempelvis stress viser sig. Hos nogle giver det hovedpine, hos andre ondt i lænd, skuldre eller nakke. Det er meget individuelt, hvor ubalancerne sidder. 

Der er dog en tendens til, at kroppen har “hvisket” til os i noget tid. Der er mange af os, der ikke kan eller vil høre, når kroppen begynder at hviske, at der er noget galt. Det er en tendens i vores tid og kultur, at vi ikke vil ligge under for kroppens “svagheder”. Desværre vil det at ignorere kroppens signaler føre til, at kroppen til sidst må råbe. Da er det at nogle mennesker får kroniske sygdomme eller smerter, der tvinger dem til at stoppe op. 

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig til at lytte til din krop, når den hvisker, istedet for at den skal råbe. Det kan nemlig betyde at vejen til helbredelse bliver lang og smertefuld. 

Lad mig hjælpe dig  med at give din krop og dit sind styrke til at helbrede <3