Komælk er ikke godt for spædbørn!

Komælk er ikke godt for spædbørn..

..Sådan skriver Sundhedsstyrelsen i februar 2015 i en anbefaling omkring ernæring til spædbørn.

Der er dokumentation for, at indtagelse af højt proteinindhold i spædbarnsalderen, har betydning for udviklingen af overvægt senere i livet, samt en del andre alvorlige risici. Vores enzymer kan have svært ved at spalte proteinerne og laktosen i komælken og det kan give fordøjelsesproblemer.

Alternativt kan du vælge modermælkserstatninger, der har et lavt proteinindhold – økologiske og hydrolyserede – eller i stedet vælge en erstatning lavet på gedemælk. De kan købes på nettet.

Mærk efter om din baby reagerer på komælken – også hvis du selv drikker komælk eller spiser komælksprodukter, mens du ammer.

Din baby skal helst have afføring ofte og ubesværet. Hvis din baby krummer sig sammen og afføringen evt. er hård, så er det tegn på, at der er noget, din baby ikke kan fordøje. 

Jeg anbefaler Bio-Gaia, mælkesyrebakterier til de helt små samt Udo’s Choice til barn og voksen. At hjælpe med bakterier, der er gunstige for tarmsystemet kan ydermere styrke immunforsvaret. 

D-dråber – kan skabe problemer idet flere er lavet på hårde fedtstoffer som kan være svært fordøjelige. Du kan vælge D-Pearls fra Pharma Nord, der er lavet på olivenolie. Kapslerne kan prikkes hul på og olie dryppes ud. 

Kranio Sakral Terapi kan hjælpe din babys fordøjelse i gang, hvis den er træg eller hvis din baby viser tegn på ondt i mavsen. Bøvl med fordøjelsen kan også skyldes Vagusnerven, der er i klemme. Det kan være efter en fødsel, hvor øverste nakkehvirvel er blevet skæv.

Hos BlidBehandling får du tjekket hele din babys krop igennem, så du sikrer dig, at der ikke er spændinger eller låsninger, som skaber ubalance hos din baby.

Du og din baby er velkomne hos BlidBehandling <3

Læs mere på Madforlivet.com – klik på link herunder

Du kan også læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Link herunder