Hvordan får jeg baby til at sove? Se med her

Hvordan får jeg baby til at sove? 

Mit og søvneksperternes bud på hvad du kan gøre, når baby ikke vil sove.

Du har sikret dig, at din baby ikke fejler noget. Du har altså været ved lægen og evt. anden behandler, så du er helt sikker på, at ikke ørerne driller, en skæv nakkehvirvel, maven osv. 

Der er mange gode råd måske fra andre mødre i mødregruppen, fra lægen, sundhedsplejersken, fra familien osv. Det er ikke nødvendigvis brugbart at sammenligne med andres babyer. Det er dig, der kender din baby bedst og din baby er ikke magen til andres baby. Du er ikke ligesom de andre mødre. I har hver jeres måde at anskue moderrollen på.

Uro og usikkerhed hos dig/jer vil påvirke babys indsovning. Det er vigtigt at give baby trygheden til at kunne falde i søvn selv. Det betyder ikke, at baby skal ligge selv i seperat værelse. Din baby har brug for dig, og enhver adskillelse vil være en prøvelse. Hvis I beslutter at baby skal sove i seperat værelse, så må I forberede jer på, at det kan give uro i starten.

Fødslen kan have stor betydning

Min erfaring er, at hvis fødslen er gået meget hurtigt, eller hvis din baby har stået fast i bækkenet meget længe, så er der en tendens til uro. En meget hurtig fødsel, kan have givet babys nervesystem et chok. Det betyder, at din baby kan have svært ved at falde til ro selv. Der kan også være en skæv nakkehvirvel, der påvirker Vagusnerven. Det giver uro og måske ondt i maven der gør, at baby har svært ved at sove.  

Min erfaring er også, at der INGEN regler er, når det kommer til spædbørn/babyer. I perioder går det godt og baby sover måske igennem, og pludelig går det knap så godt og baby bliver urolig. Det er helt NATURLIGT og kan ikke undgåes. Der kan være mange årsager som f.eks. forkølelse, ondt i ørerne, ondt i maven, tænder osv.

Jeg er her for at hjælpe og har stor erfaring med babyer?
Kranio Sakral Terapi kan berolige din babys nervesystem og afhjælpe søvnproblemer.

Du og din baby er velkomne hos BlidBehandling i Århus