Du og din baby er knyttet sammen i en duo

Du og din baby er knyttet sammen i en duo:

Din baby kigger intenst efter ændringer i dit ansigtsudtryk og kan efterligne bedrøvelse, glæde og overraskelse.

Sandheden om nyfødte:

Ifølge spædbørnsforsker Tom Bower er spædbørn – ja sågar helt nyfødte yderst kompetente til at opfatte, lære og kommunikere.

Allerede få minutter efter fødslen kan en baby finde sin mors ansigt – som det aldrig har set – blandt en lang række fotos. Nyfødte lytter opmærksomt, når en historie bliver læst op, men stopper med at lytte, hvis den bliver læst baglæns!

Forskningen har vist, at din baby har brug for tæt kontakt med dig i en grad, man ikke tidligere har troet. Det viser sig at det at ligge tæt med sin mor, hjælper baby med at regulere sin kropstemperatur, hormon- og enzymbalancerne, pulsen og vejrtrækningen.

Adskillelse fra sin mor er et fysisk afsavn og en emotionel prøvelse!

Babyer har brug for at høre deres mors stemme, lære hendes soverytme at kende og genkende hendes ansigtsudtryk og kropslugt. Din baby har brug for at vide, at du har det godt.

Så – det er vigtigt – at du giver din baby nærhed, tæt fysisk kontakt, øjenkontakt men også at du italesætter det, du ser, hører og mærker hos din baby.

Eksempelvis: “Nå, nu kan jeg høre du er gal. Du må være træt. Det er helt okay. Jeg hjælper dig til at finde ro nu”.

Det at du fortæller din baby, at du har set, hørt og forstået, hvorfor din baby reagerer, er med til at give din baby ro og tryghed i, at der bliver taget vare på babys behov.

Babyer husker fødslen:

Har fødslen været svær og er du eller din baby urolig, så bestil tid hos BlidBehandling. Kranio Sakral Terapi kan afhjælpe uro og få både mor og baby til at sove bedre. Der er rigtig gode resultater.